top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraIvan Kutil

G Suite se mění na Google Workspace

Aktualizováno: 7. 10. 2020

Přinášíme vám shrnutí změny produktu G Suite na Google Workspace a toho, jak se dotkne stávajících firemních zákazníků.

Google již více než deset let stojí v popředí vývoje technologií, které pomáhají lidem komunikovat a pracovat online. A nejen samotný Google, ale i jeho certifikovaní partneři sehráli obrovskou roli ve snaze přinést tyto inovace zákazníkům po celém světě - aplikace od Google používá měsíčně 2,6 miliardy uživatelů.


Způsob, jakým lidé pracují, se v průběhu času mění. Letošní rok a globální pandemie COVID19 zdůraznila potřebu adaptovat se a velmi rychle vytvářet nová místa k práci, učení se, studování - to vše na dálku. Naštěstí tyto technologie také sehrály velkou roli při pomoci udržovat lidi ve spojení a udržovat podniky a firmy v chodu. Lidé mohli zůstat bez problémů v kontaktu na dálku, ať už z osobních důvodů nebo kvůli práci.


Ale čím více se díváme do budoucnosti, tím více výzev a překážek vyvstává na povrch. Jak bude vypadat naše práce, kde budeme pracovat a s kým? Týmy musí spolupracovat a rozrůstat se i bez toho, aniž by se osobně potkávali, lidé už nebudou muset „chození do práce” chápat pouze jako „konkrétní místo”.



Tyto výzvy vedou k potřebě návrhu zcela nových produktů. Již nestačí přidat pár nových zobrazení v Google Meet či více robotů do chatu. Je třeba se posunout od vytváření jednoúčelových aplikací ke stavění integrovaných řešení, která lidem pomohou využít svůj čas naplno, bez ohledu na to, odkud pracují.


V návaznosti na výše zmíněné přednosti a na vizi Googlu, byl představen Google Workspace. G Suite tak získal* nejen nové jméno a nové ikony, které odrážejí ambiciózní vizi pro všechny tyto produkty. Aplikace jsou více přizpůsobené každodennímu používání a pomohou vám dosáhnout co největších úspěchů.

*Tato změna se dotkne pouze firemních zákazníků a verze G Suite pro vzdělávání zůstává nedotčena.



Jak se změna dotkne stávajících zákazníků G Suite?


Společně s novým názvem a lepší integrací produktů se změní i nabídka balíčků. Soustředí se více na individuální potřeby firem a využívání jednotlivých aplikací v doméně.


Nová skupina balíčků Business je určena primárně malým a středním firmám (do velikosti max. 300 zaměstnanců). Firma si dle potřeb může vybrat mezi Business Starter, Business Standard, nebo Business Plus. Základní shrnutí funkcí najdete v přiloženém obrázku.



Nový balíček Enterprise je určen pro firmy všech velikostí s hlavním zaměřením na pokročilé funkce, ovládání a bezpečnost. Porovnání funkcí je opět vidět v přiloženém obrázku.



Tyto nové balíčky budou dostupné od ledna 2021 a firmy využívající G Suite zatím nemusí na nové řešení migrovat. Během následujících měsíců Google představí detaily a možnosti převodu ze stávajících G Suite na nové Google Workspace. O těchto změnách budeme naše klienty informovat.


A jak to tedy bude? Vyplatí se přejít na jednu z nových nabídek?

Ve většině případů ano. Uveďme si pár případů:


Pro stávající balíček G Suite Basic je cenově srovnatelná nabídka Business Starter. Nový balíček však navíc nabízí dodatečné funkce, jako například automatické rozmazání pozadí při videohovoru, což využijí zejména uživatelé pracující mimo kancelář.


Současnému balíčku G Suite Business odpovídá cenově nabídka Business Standard, ve které dostanete nové funkce, jako např. moderování či ankety během schůzky přes Google Meet.

Při migraci na vyšší verzi Enterprise Standard se cena zvýší o zhruba polovinu (přesně 1,6krát) , ale budete mít k dispozici rozšířené nástroje pro kontrolu a správu dat, které jsou nyní k dispozici pouze ve verzi G Suite Enterprise (původně by takový upgrade byl 2,3krát dražší).


Pokud nyní používáte G Suite Enterprise, tak to odpovídá novému balíčku Enterprise Plus. A navíc dostanete zdarma AppSheet ve verzi Pro (v hodnotě $ 10 za uživatele / měsíc), který vám umožní vytvořit aplikaci bez nutnosti programovat.


Závěr

Google Workspace je vše, co potřebujete pro svou práci na jednom místě. Pokud máte jakýkoliv dotaz ohledně chystané změny, dejte nám prosím vědět přes kontaktní formulář nebo na email pomoc@appsatori.eu

bottom of page