top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraDavid

Jak jsme používali Google aplikace na Vltava run 2016

Tým Etnetera Etdorfin se v soutěži Vltava run 2016 umístil na úžasném celkovém 17. místě. Celkových 360 km jsme zdolali za 28h 55m 40s (průměr cca 4:46/km). Při přípravě a samotném závodu jsme používali Google aplikace, díky kterým jsme snadno a efektivně komunikovali, domlouvali předání a řešili případné komplikace. Mrkněte se a inspirujte se. Třeba vám některý z těchto postupů usnadní budoucí plánování.

Zapsání a přiřazení jednotlivých úseků

Celá trať ze Šumavy do Prahy byla rozdělena na 36 úseků. Běžec nesměl běžet dva úseky za sebou a proto bylo potřeba si rozdělit jednotlivé trasy. K tomuto nejlépe posloužila Google Tabulka, kam jsme zapsali nejdříve start a cíl jednotlivého úseku. Každý úsek má rozdílnou náročnost a délku, kterou je potřeba zaznamenat. K dispozici mohly být až tři auta a proto jsme si je museli rozdělit dle našich fyzických možností. Ke každému řádku tedy přiřadíme jméno člena týmu a rozdělíme si po sobě jdoucí úseky, abychom se vždy v autě vždy mohli vystřídat a jet si odpočinout.Takto vytvořená tabulka je přínosná i v případě, že by se někdo zranil a potřebovali bychom rychle sehnat z týmu náhradníky, kteří by jej na jeho úsecích nahradili.Další důležitou věcí byla trasa pro běžce, kterou lze nahrát do hodinek nebo telefonu. Samotný soubor GPX jsme připravili a nahráli do Google Disku.

Seznam výbavy pro jednotlivá auta

Jelikož se závod běží i přes noc, bylo potřeba, aby každé auto mělo svoji povinnou výbavu – čelovky, reflexní vesty a blikající pásky přes ruce. K tomuto sloužila téže tabulka, ve kterém jsme v jiném listu evidovali seznam výbavy jednotlivých členů v autě. Předešlo se tak tomu, že by jedno auto mělo čtyři vesty a druhé žádnou. Stejně tak předávky probíhaly plynuleji, pokud každé auto od všeho alespoň dva kusy.

Trasa pro auta – přesuny mezi zastávkami

Google Mapy se v tomto případě osvědčily. Jelikož přejezd autem na Šumavě nebyl leckdy nijak jednoduchý a auto přijelo na místo další předávky jen pár minut před samotným běžcem, nebyl čas nikde bloudit po vesnicích a hledat předávací místa. Vytvořili jsme si vlastní Google Moje Mapy a zde vyznačili všechny trasy a zastávky. Jednoduše jsme se na telefonu při přejezdu podívali, kudy bylo potřeba jet. Po kliku na daný bod jsme si spustili navigaci, která už vše zařídila.

Hangouts pro komunikaci na trati

Je vždy potřeba počítat s tím, že všechno nejde podle plánu. Pro krizovou komunikaci a chatování obecně jsme používali Hangouts. Rychlá dostupná aplikace pro zasílání zpráv, obrázků i videohovory.

Google Fotky pro sběr všech fotografií

Již delší dobu funguje na službě Google Fotky funkce sdílená alba. Vytvoříte album fotografií a povolíte daným uživatelům přidávat další. Jednoduché jako facka a maximálně efektivní.

bottom of page