top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraMartina Tetliaková

Jak low-code Google Apps Script pomáhají odbavovat balíčky na recepci

Dobře, nezvládnou to úplně samy, recepční jsou stále potřeba. Jejich práce je ale mnohem jednodušší a rychlejší díky nástroji eRecepce, který jsme navrhli právě s využitím low-code řešení Google Apps Script v Google Workspace platformě.

Jen si to představte: 3 000 balíčků a dopisů na jedné hromadě. Nebýt eRecepce, tak by to dnes přesně tak mohlo vypadat v recepci mediálního domu Czech News Center, vydavatele titulů, jako jsou Sport, Reflex nebo Blesk. Právě takový počet zásilek eRecepce úspěšně odbavila za prvních 5 měsíců od svého spuštění. A rozhodně se při tom neloudala.


Čas potřebný k odbavení jedné zásilky jsme zkrátili z původních zhruba 2 minut na půl minuty. Hlavní zdroje časové úspory jsou dva:

  • Díky našeptávači se bleskurychle předvyplní odesílatel a příjemce z adresáře interních i externích subjektů.

  • Automatizované rozesílání všech e-mailových notifikací (zásilka k vyzvednutí, připomenutí).

Díky podrobným statistikám vytíženosti jednotlivých dnů a hodin v týdnu recepční tuší, co je během jejich směny čeká. Eviduje se i délka uložení, takže je možné identifikovat hříšníky, kterým na recepci leží nevyzvednuté věci delší dobu. A kdykoli je možné vyjet si tiskovou sestavu všech aktuálních zásilek, které čekají na vyzvednutí.


Jedná se přitom o relativně jednoduchou aplikaci vystavěnou z „prefabrikovaných dílů" – již zmíněných Google Apps Script. Její architekturu navrhl Ivan Kutil z AppSatori, samotného vývoje se chopil tým pod vedením Tomáše Míky ze spřátelené agentury Pixman. Ivan tu byl pro zaškolení programátorů i pro konzultace při vývoji a řešení složitějších integrací.


Google predikuje, že do roku 2025 bude 70 % aplikací vytvořeno v low-code a no-code technologiích, tedy v obdobných, jako jsou právě Google Apps Scripty. Pokud chcete být připraveni na budoucnost již nyní, ozvěte se nám a rádi vás je taky naučíme.

bottom of page