top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraDavid

Jak napojit více Google Disků do Windows

Oficiální aplikace pro Google Drive umožňuje napojení vždy pouze jednoho Google Apps účtu.  Pokud tedy chcete používat naráz například svůj osobní Gmail Disk a firemní Google Apps Disk, nepůjde to. Rovněž si ne vždy chcete stahovat celý obsah hlavních složek, ale potřebujete pracovat pouze například s konkrétním obrázkem. Případů, které momentálně aplikace ani rozhraní Google Disku nenabízí, je mnoho. Třeba vám může pomoci doplněk do programu Total Commander, kterým můžete napojit libovolné množství cloudových služeb pod jeden Windows účet.

Jedná se o doplněk s názvem “Cloud”, pomocí něhož se můžete napojit, po zadání přihlašovacích údajů, na několik Google Disků najednou. V sekci “Místa v síti” se vám posléze vytvoří nové složky, které se chovají podobně jako složky při připojení na vzdálený FTP server.

Krok 1

Instalace samotná je velice jednoduchá. Na tomto odkazu (http://www.ghisler.com/plugins.htm) stáhnete zip soubor, který otevřete v Total Commanderu.

Krok 2

Program se vás automaticky zeptá, zda-li chcete doplněk nainstalovat.

Krok 3

Po instalaci přejděte do sekce “Místa v síti”.

Krok 4

Poté stačí jen stisknutím klávesy F7 vytvořit nové připojení. Zvolíte jméno složky (cloudu) pro vaše interní účely. Do příslušného řádku dáte jako “User name” emailovou adresu. Proxy settings můžete nechat Internet Explorer – tím volíte, jak budete připojení autorizovat.

Krok 5

Posléze je potřeba autorizovat práva aplikace přistupovat na Google Disk.

Krok 6

Jakmile tyto kroky dokončíte, objeví se vám nová složka s vaším interním názvem cloudu. Kliknutím na ni se dostanete do struktury vašeho Google Disku a můžete pracovat.

Doplněk podporuje i další služby jako OneDrive od Microsoftu, Dropbox nebo například Box. Jedná se o doplněk třetí strany a neručíme za jeho stabilitu a bezpečnost.

bottom of page