top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraDavid

Jak pracovat s Microsoft Office dokumenty na Google Disku

Ačkoliv se Google Dokumenty těší čím dál větší popularitě, občas nastane situace, kdy potřebujete pracovat se soubory typu Office. Pojďme se podívat na 4 možnosti, jak je otevřít a upravovat.

1. Otevření z rozhraní Google Disku (doporučené)

Abyste mohli plnohodnotně pracovat se soubory jako Word nebo Excel, nepotřebujete mít nutně tyto aplikace nainstalované. Google Vám nabízí možnost využít plnohodnotně všechny funkce Dokumentů a Tabulek včetně možnosti spolupráce v reálném čase či automatického verzování změn.


Nejprve nahrajete daný soubor kamkoliv do vašeho Disku, klikněte pravým tlačítkem a zvolte otevřít v Dokumenty Google.



Otevře se Vám známé prostředí Dokumentů se všemi možnostmi, které nabízí.


2. Otevření a konverze z Gmail přílohy

Pokud vám někdo zašle v příloze Office soubor, je možné jej jedním klikem na ikonu tužky převést na soubor typu Google a automaticky nahrát na Můj disk a dále s ním pracovat.


3. Automatický převod na Google Dokument při nahrání na Disk

V sekci Nastavení lze využít možnosti, kdy se automaticky jakýkoliv soubor nahraný na Váš disk bude konvertovat na soubor Google Dokumentu. Původní nahraný Word soubor bude z Disku smazán.



4. Práce s Office aplikacemi, ale používání Google Disku jako hlavního úložiště

V případě, že balíček Office vlastníte, lze používat Google Disk jako hlavní úložiště pomocí nástroje Streamování z Disku. Ten nám synchronizuje obsah Disku do počítače a je díky němu možné otevřít soubory přímo ve Wordu. Jakmile změněný soubor uložíme, automaticky se nám nahraje jeho nová verze zpět. Aplikace umí rovněž upozornit, jestliže daný soubor nyní upravuje někdo jiný.


Pokud máte jakékoliv dotazy, nejen ohledně používání Google Disku, obraťte se na nás na e-mailové adrese ahoj@appsatori.eu

bottom of page