top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraJiří Palyza

Jak pracovat s virtuálním pozadím

Aktualizováno: 29. 3. 2021

Rok 2020 je rokem home officů a videohovorů. Jen přes Google Meet se denně uskuteční až 7,5 miliardy videohovorů, a to nemluvíme o dalších videokonferenčních platformách, jako je Zoom či Microsoft Teams.

Lidé jsou čím dál více zvyklí na domácí pracovní prostředí, které se promítá i do online videohovorů. Ať už chcete nebo ne, vaše pracovní prostředí o vás vypoví mnohé. Nemá být „sterilní”, bez nábytku a dekorací, ale mělo by mít řád. Pokud máte během vašeho pracovního dne videohovorů plno, stojí za to vytvořit si personalizované pozadí, které poté můžete používat. Vy nebudete muset řešit rychlý úklid a vždy jen kliknete a vyberete příslušný obrázek. Pokud například často pořádáte business meetingy i s vašimi dalšími kolegy, můžete vytvořit podobná firemní pozadí, která sjednotí celý tým. Pozadí můžete využívat ve váš prospěch, například použít logo firmy, aby bylo vždy ostatním na očích.


My jsme si třeba vytvořili minimalistické pozadí s naším logem.😊

Při tvorbě vlastního pozadí je třeba myslet na pár základních věcí. Za prvé, pozadí by nemělo říkat více než vy. Pokud nejste extroverti, nedělejte takové ani vaše pozadí. Výrazné barvy, tvary nebo vzory asi nebudou to pravé, i proto je lepší držet se spíše té umírněnější stránky.


Za druhé, fotky z dovolené jsou sice fajn, ale opravdu je třeba každému připomínat, že je škoda, že se k moři ještě dlouho nepodíváte? Takový obrázek může sice prolomit ledy a začít fajn diskuzi, ovšem v množství videohovorů, které máte denně naplánované, asi není povídání o vaší poslední dovolené ideální.


Jako své virtuální pozadí můžete využít již připravené obrázky v jednotlivých videokonferenčních nástrojích. Pokud si chcete vytvořit vlastní, můžeme vám doporučit například nástroj Canva, který nabízí i plno inspiračních obrázků.


Virtuální pozadí vám dává plno možností, jak pracovat s videohovory a využít je k vašemu dobru. Mimo jiné vám také dovolí pracovat odkudkoliv potřebujete, klidně třeba z postele.😉


Podělte se s námi o vaše zkušenosti na ahoj@appsatori.eu



bottom of page