top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraDavid

Jak přidat další účet do Gmailu (IMAP/POP)

Gmail rozhraní je úžasné, díky téměř nekonečným možnostem nastavení rozhraní si každý může svou schránku upravit dle své potřeby. Možná vás někdy napadlo, zda-li jde přidat do Gmailu, firemního či osobní, další emailový účet, který máte například na Seznamu či někde jinde. Ano, jde to.

Důležité: Firemní zákazníci mohou mít možnost přidání dalšího účtu zakázanou od administrátora, proto se může stát, že následující postup nebude funkční. Důležité 2: Přístup POP je nejprve potřeba povolit v nastavení daného účtu, jinak vám po sedmém kroku Gmail napíše chybu. Po samotném povolení je potřeba nějakou dobu počkat (může být i v řádech desítek minut), než se vše v systému propíše. Doporučuji tento krok udělat jako první. Ti, kteří mají k dispozici pouze možnost IMAP, musím zklamat. Gmail nabízí přidání jenom protokolu POP. 1. Přejdeme do naší Gmailové schránky a klikneme na ikonu "šroubu" v pravém horním rohu. 2. Ze všech nabízených možností vybereme Nastavení (Pozor, neplést s "Nastavení Gmailu").

3. Klikneme na záložku Účty.

4. Najdeme zde řádek "Zkontrolovat poštu z jiných účtů:" a klikneme na "Přidat e-mailový účet"

5. V novém okně se zobrazí žlutý formulář pro další nastavení. Jako první přidáme emailovou adresu v plném znění, tedy například helena.sdilna@vase-firma.cz a klikneme na Další.

6. Jako uživatelské jméno přidáme znovu celý název emailu. Stejně jako v předchozím případě například helena.sdilna@vase-firma.cz Do kolonky hesla napíšeme heslo k účtu, který se snažíme do Gmailu připojit. Pole "POP server" je třeba vyplnit dle instrukcí vaše poskytovatele emailové schránky. Tedy v případě, že přidáváme osobní nebo firemní Gmail účet, tu patří bez uvozovek "pop.gmail.com" Port vyberte 995

7. Zaškrtneme možnost "Při načítání dat vždy používejte zabezpečené připojení (SSL)."Pokud bychom chtěli, aby se nám zprávy, které dostaneme do této druhé schránky automaticky vždy označily štítkem, můžeme zvolit i tuto možnost hned pod tím. Klikneme na Přidat účet.

8. Pokud jsme všechno nastavili správně, systém nám zašle emailovou adresu na přidávanou schránku, kde je číselný kód, který zadáme do pole, které se nám nyní objevilo. 9. Systém posléze začne emaily stahovat do schránky a všechny budoucí emaily již budou chodit i do Gmailu.

bottom of page