top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraDavid

Jak propojit Microsoft Outlook s G Suite

Gmail nabízí desítky různých možností nastavení, kterými si tohoto emailového klienta můžete přizpůsobit. Nicméně spousta uživatelů nemůže nebo nechce přejít ze svého stávajícího řešení, kterým může být často Microsoft Outlook. Google si pro tyto případy pro vás připravil drobnou aplikaci, díky které můžete používat naplno možnosti Google Apps a přitom zůstat na stávajícím řešení. Google Apps Sync for Microsoft Outlook, zkráceně GASMO.

Na čem mi Google Apps Sync bude fungovat?

V současné době je aplikace dostupná pro všechny operační systémy Windows od XP po verzi 10 a pro všechny verze Microsoft Outlook od 2003 po 2016. Fungovat tedy bude na všech strojích.

Co všechno se mi bude synchronizovat?

  • Emailová konverzace včetně složek

  • Google Kontakty

  • Google Kalendář

  • Úkoly Google

  • Poznámky

  • Adresář Google

Instalace

Samotná instalace je velice jednoduchá. Stačí pouze 9 kroků.

Krok 1

Po stažení a otevření instalačního souboru z oficiálních stránek TADY je potřeba pár vteřin počkat na stažení a instalaci.

Krok 2

Zavřete okno a následně vyhledejte “Nastavit uživatele aplikace Google Apps Sync” v počítači. Obvyklé umístění je C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsGoogle Apps Sync. Popřípadě dejte tento název vyhledat v nabídce START.

Krok 3

Po spuštění budete vyzváni k zadání vaší emailové adresy. Doporučuji nechat označené pole “Pamatovat si mě”  a zvolte “Pokračovat”

Krok 4

Otevře se vám nová záložka ve vašem výchozím prohlížeči, kde je potřeba potvrdit oprávnění pro aplikaci.

Krok 5

Po kliknutí na “Povolit” se aplikace Sync automaticky přepne na další krok s vytvářením profilu. Pokud jste Google Apps Sync nainstalovali na nový systém, kde jste ještě Outlook neměli, nechte pole “Importovat data ze stávajícího profilu” nezaškrtnuté. V případě, že jste Outlook na tomto počítači již někdy používali a máte jej nastavený dle vašich preferencí nebo jste si exportovali z minulého profilu PST soubor, pole označte a vyberte, co chcete přenést a jak.Druhé pole s odesíláním havarijních zpráv nechte taktéž zaškrtlé. Díky tomu bude moci Google případně aplikaci zlepšovat a stabilizovat.Po kliknutí na “Zobrazit rozšířená nastavení”  se dostanete na možnost Automatické archivace, která slouží k tomu, že všechny emaily, které archivujete se budou uchovávat buďto jen k vám lokálně do počítače a nebo se kopie všech zpráv uchovají na Google. Doporučuji pole odškrtnout a nechat tak kopie i na serverech Google. Posléze klikněte na “Vytvořit profil”.

Krok 6

Objeví se vám okno s úspěšným dokončením nastavení Google Apps Sync a přes tlačítko si spusťte Microsoft Outlook.

Krok 7

Vyskočí další okno s názvem profilu, které už je nějak předvyplněné. Pokud chcete, můžete jej přepsat. Klikněte na “OK”.

Krok 8

Otevře se vám Outlook a společně s ním i synchronizační okno, ve kterém vidíte aktuální stav přenosu. Dle toho, kolik informací na svém Google účtu máte, se bude odvíjet doba, po kterou se data budou stahovat. Pokud nechcete být obtěžováni tímto oknem pokaždé, když otevřete Outlook, odškrtněte dole pole“Otevřít toto okno při spuštění aplikace Microsoft Outlook”.

Krok 9

V pravém dolním rohu, tzv. tray oblasti, se vám objeví nová ikona synchronizace. Klikněte pravým tlačítkem na tuto ikonu a zvolte “Nastavit omezení velikosti poštovní schránky”. V tomto okně si nyní nastavte, jestli chcete stahovat pouze poslední 1GB dat či více nebo všechny.A máte hotovo. Můžete pokročile používat Google Apps i na Microsoft Outlook, jak jste zvyklí.

bottom of page