top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraMartina Tetliaková

Jak se pracuje v AppSatori: S nadhledem a každý, odkud chce

Konec roku 2022 jsme si vylepšili dvěma událostmi: Jako provozní ředitel k nám nastoupil Petr Votoček, kterého možná znáte z Etnetery. A pak jsme si udělali vyloženě radost - Dům Radost na pražském Žižkově se stal naším novým domovem.

Ačkoli o volné prostory v Praze není aktuálně nouze, hledání toho správného zázemí pro AppSatori trvalo několik měsíců. "Chtěli jsme se víc vidět a hledali jsme místo, kam by nás to všechny přirozeně táhlo. Na Radosti jsme se jednomyslně shodli," popisuje Petr Jares.


Prostor v 11. patře je světlý, vzdušný a otevírá se z něj nádherný výhled na Prahu. "Přesně tohle jsme potřebovali po dvou letech, kdy jsme byli většinu času zalezlí doma, každý jinde a co si budeme povídat, udržet si nadhled nebylo úplně jednoduché," říká Petr Jares a dodává: "Působí to na nás na všechny jako nové nadechnutí."

Důležitou roli při výběru hrála i lokace nového působiště. A nebyla to jen blízkost VŠE, se kterou AppSatori spolupracují na projektech, co rozhodlo. "Polovina z nás tam dojde z domova pěšky nebo dojede na kole, je to pár kroků od Hlavního nádraží, ale máme tam i dvě parkovací místa, která sdílíme. A vždycky si vyjdeme vstříc," shrnuje svou zkušenost z prvních měsíců v AppSatori Petr Votoček.


Příjemný, dobře dostupný pracovní prostor zapadá do myšlenky hybridní kanceláře, kterou Petr Jares razí: Ať si každý zvolí vlastní styl práce - a s ním i pracoviště. Kancelář, domov, chata, kavárna... nebo klidně brzký ranní meeting v McDonalds na Floridě. "Každý je jinak nastavený a v jiné životní fázi, je přirozené, že každému vyhovuje něco jiného. Jsem přesvědčený, že volnost, kterou u nás v AppSatori máme, se nám dlouhodobě vyplácí," hodnotí Petr Jares. Podporuje podle něj loajalitu k zaměstnavateli, výkonnost i kreativitu.


Její ukázkou můžou být i originální desky dotvořené ilustracemi známého tvůrce Antimultivitamina. S jejich pomocí si kolem sebe vytvoříte klidné zákoutí pro práci i v rušné kanceláři. "Vytvořili jsme si je původně sami pro sebe, protože v nové kanceláři se nás občas sejde víc, než jsme čekali - lidem se tu prostě líbí," usmívá se Petr Jares. Desky rychle získaly na popularitě a jako symbol hybridní kanceláře je AppSatori tu a tam dávají i jako dárek svým obchodním partnerům.



bottom of page