top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraMartina Tetliaková

Oblakadabra: kouzlo chytré analýzy obsahu

Najít vzorce, podle kterých zvládnete tvořit kvalitnější obsah, to zní rozhodně dobře. Ve druhém díle podcastu Oblakadabra si Ivan Kutil s hosty povídal o analýze obsahu v cloudu, Google Analytics 4 a Carlovi, virtuálním asistentovi, který přesně tohle umí.

Vojtěch Říha, Machine Learning Director, a Vojtěch Matoušek, Senior Content Strategy Consultant, pracují v Carl Data Company, která řeší chytrou webovou a obsahovou analýzu. Jejich nástroj Carl automaticky vyhodnotí kvalitu publikovaných textů a díky jedinečnému zapojení API Google pozná, jak často nebo v jakém kontextu se ve videu zobrazí vaše značka a jaký náboj (pozitivní nebo negativní) kontext měl pomocí speech-to-text (tj. převádění řeči ve videu na textový formát).


Takhle si sedli, když rozebírali technologie. Zleva: Ivan Kutil, Vojtěch Říha a Vojtěch Matoušek

Všechny verze Carla, pro média, sociální sítě i brand, fungují jako virtuální asistent a obsah hodnotí na základě šikovného spojení technologií s lidskou kreativitou a vhledem do potřeb týmů, které s nástrojem budou pracovat. To je podle hostů taky jeden z důvodů, proč i generativní AI používají jen tak, aby kvalitě výsledných dat mohli věřit oni i jejich klienti.


Vedle Carla byla řeč i o Google Analytics 4, jejich výhodách i nevýhodách a možných směrech vývoje v budoucnosti. Ze svých zkušeností oba hosté prozradili, jaké nástroje jim připadají jako dobrý doplněk pro práci s daty z Google Analytics, aby některé z nevýhod vyřešili. Nakonec ve druhém díle podcastu došlo i na sušenkovou apokalypsu. Jestli to znamená něco jiného, než že by zúčastněným během natáčení spadlo občerstvení ze stolu, se dozvíte při poslechu na oblíbené platformě:




🎧 Spotify


📺 YouTube






bottom of page