top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraIvan Kutil

Proč si vybrat Google Enterprise

Google v letošním roce představil plno změn, které se ať už v menší či větší míře dotknou každého uživatele Google Workspace (dříve G Suite). V tomto článku naleznete odpověď na otázku, proč si vybrat Google Enterprise a co v tomto zákaznickém balíčku najdete.

Rozdělení Google služeb tak, jak jsme je znali, se v letošním roce značně změnilo. Základní balíčky tedy můžeme rozdělit do několika kategorií. První a nejlevnější se jmenuje Business Starter, druhá a nejoblíbenější Business Standard. Další je tzv. Business Plus a zákaznický balíček, který nás dnes bude zajímat nejvíc, se jmenuje Enterprise. Google Enterprise se dále, stejně jako Business balíčky, rozděluje do tří dalších kategorií. Jednoduše řečeno, Business balíčky jsou vhodné pro malé a střední firmy a Enterprise pro firmy střední a velké. Hlavním dělícím bodem je množství uživatelů – 300.


Hlavní výhodou a zásadním rozdílem mezi ostatními balíčky a Google Enterprise je počet uživatelů. Veškeré Business licence se hodí pro firmy do 300 zaměstnanců, které neřeší situace jako velké firmy, které využívají služeb Enterprise. U Enterprise neexistuje minimální ani maximální počet uživatelů. Google Enterprise představuje integrované řešení, které vaší firmě ušetří náklady na zabezpečení, prostor v cloudu, videokonferenční řešení a další položky.



Při práci z domu rozhodně oceníte vylepšené videokonferenční hovory. Počet účastníků na jedné videokonferenci v rámci Google Meet je až 250. Google Enterprise vám umožní schůzky nahrávat na Google Disk a zpětně pouštět, kontrolovat přehledy účastníků či dělat živé přenosy v rámci domény. Obrovskou výhodou je vylepšené potlačení okolního hluku, kdy Google Meet dokáže vynulovat například hučení vysavače nebo další rušivé zvuky z okolí. Videohovory z domácího i firemního prostředí tak mohou být ještě více profesionální.


Google Enterprise vás nijak neomezuje v množství cloudového úložiště na uživatele. V cloudu budete mít tolik místa, kolik potřebujete. Pro srovnání: ve verzi Business Starter máte 30 GB cloudového úložiště na uživatele, u Business Standard jsou to 2 TB na uživatele. Přesně řečeno, na doméně máte dohromady 30 lidí, firma má tedy celkem 60 TB úložiště. Někdo využije 4TB a někdo 0TB, záleží čistě na vás.


Zabezpečení je další položkou na seznamu výhod Google Enterprise. V této verzi můžete naplno využívat veškeré bezpečnostní funkce, které Google nabízí a proaktivně tak udržovat vaše data v bezpečí. Pro vaše potřeby budete moci využívat veškeré pokročilé funkce zabezpečení, správy a zajištění v souladu se všemi předpisy včetně tzv. Sejfu. Chráníte se tak před případným únikem informací a dat.


Ve váš prospěch také můžete využívat nejnovějších API služeb ve formě CloudSearch, neboli inteligentního vyhledávání v rámci interních i externích souborů. Dále také propojené tabulky na BigQuery.



Za zmínku rozhodně stojí také AppSheet. Jedná se tzv. no-code řešení, kdy si jednoduše, bez nutnosti psát kód, můžete „naklikat“ aplikace. Klasicky tento nástroj můžete získat v placené verzi, při řešení Google Enterprise ho máte již v ceně. Pokud by vás ohledně Google Workspace cokoliv zajímalo, obraťte se na nás. Rádi vám při výběru Google služeb pomůžeme.😉


bottom of page