top of page
blog_zahlavi_pozadi_00.jpg

Blog

  • Obrázek autoraMartina Tetliaková

AppSatori 2011 - 2022: Od založení k dospělé firmě

Když chce vydělat kapela, může vyrazit na koncertní turné, nebo může prodat milion skladeb po 1 euru. Před podobnou volbou, tedy zda se orientovat čistě projektově, nebo se zaměřit na škálovatelné produkty, stojí i IT firmy. A právě v produktech pro celý Google Cloud svět vidí AppSatori největší prostor pro svůj další růst.

Historie AppSatori není dlouhá na roky, ale je bohatá na zkušenosti. Ty se všechny počátkem roku 2022 zhmotnily v dosažení nové mety. "Stali jsme se Google Cloud Premier Partnerem. V celém Česku jsou jen dva a my jsme jedním z nich. Je to pro nás nesmírná čest, radost a samozřejmě i závazek - vůči Google i vůči našim klientům," říká Martina Tetliaková, která vede marketingový tým AppSatori.


Budoucnost v produktech


Rok 2021, který ocenění předcházel, byl pro AppSatori zajímavý. Ačkoli ekonomiku dusil covid, tržby firmě meziročně vyrostly z 25 na 45 milionů Kč. Kromě hlavního zaměření na Google Workspace a Google Cloud Platform se na růstu významně podílel i vlastní

produkt, SignatureSatori, aplikace pro správu e-mailových podpisů v Gmailu. Na konci roku byl dokončen další produkt, AuditSatori, díky kterému firmy získají plnou kontrolu nad sdílením interních dokumentů na Disku Google.


"Stejně jako u SignatureSatori jsme si dali i s vývojem AuditSatori na čas a pustili ho na Google Marketplace až po delším beta testování u našich zákazníků. Víme, že investici vloženou do vývoje nám kvalitní produkt mnohonásobně vrátí," říká Martina.


Vývoj škálovatelných produktů, které stavějí základ pro budoucí růst firmy, není jedinou známkou vyzrálosti AppSatori. S přechodem Martiny do role šéfa Marketingu zhruba před rokem se dostalo zasloužené pozornosti i budování vztahů s klienty. "Je to důležité. Pracují u nás neuvěřitelně šikovní lidé, jsou to certifikovaní odborníci, někteří mají světové renomé. Jsou ale skromní a je potřeba je častěji veřejně pochválit," směje se Martina.




V lockdownu do Asie


Jedním z jejích prvních viditelných počinů byla kampaň, kterou chtěla potěšit a povzbudit klienty v době nejtvrdších lockdownů. "Podařilo se nám navázat spolupráci se známým designérem Janem Vajdou, který vystupuje jako Antimultivitamín. Společně jsme vytvořili sérii obrázků na pohlednice a dárkové balíčky, které lidem vynahrazovaly ztracené možnosti cestování a zábavy," popisuje Martina.


Jako ukázka může sloužit téma Asie, které bylo doprovázené balíčkem asijských specialit, pálivých omáček, nudlí nebo fanty s příchutí Lichi. Když to bylo jen trochu možné, pozdravy a balíčky rozvážela klientům Martina osobně, aby si s nimi v době nejtvrdších opatření aspoň bezpečně podala loket. Antimultivitamín pak vdechl život i maskotovi AppSatori, sympatickému robotovi, a z jednotlivých zakázek se vyklubala dlouhodobá spolupráce.




Na kombinaci osobního přístupu, vysoké odbornosti a unikátního vývoje produktů užitečných pro širokou skupinu uživatelů Google Cloud řešení bude AppSatori stavět i v dalších letech. "Naším claimem je AppSatori - partner pro váš první projekt v Cloudu. Cloud totiž přináší obrovské příležitosti pro firmy jakékoliv velikosti. Letos očekáváme růst zájmu nejen ze strany velkých korporací, ale hlavně od startupů a firem z SMB sektoru," říká Petr Jares, CEO AppSatori.

bottom of page